Missie

De Fustcentrale is als stichting opgericht om de verwerking en het transport van verpakkingsmateriaal te centraliseren en vereenvoudigen. Door het collectief wordt er een voordeel gehaald voor de ondernemer, wat resulteert in kostenreductie, ontzorging, minder opslagruimte en transportoptimalisatie. De ondernemers kunnen zich hierdoor beter op hun kernproces richten. Dit draagt tevens bij aan een milieubewuste omgeving en de bevordering van een circulaire toekomst.

Visie

Het creëren van een totaaloplossing voor duurzame verpakkingsmaterialen,  ladingdragers (pallets) en recyclingoplossingen voor de AGF en levensmiddelen ondernemers in de regio Amsterdam.

Ontstaan

De Stichting tot Exploitatie van de Fustcentrale Amsterdam is eind 1946 opgericht en werd indertijd gerund door de klein- en groothandelaren in de AGF-branche uit Amsterdam en omstreken.

Wij zijn ontstaan als oplossing voor de naoorlogse geldelijke heffing op fusten en de creditering van de geldelijke heffing bij inlevering. Daarnaast moest er een oplossing komen voor de veelheid aan verschillende houten kratten met emballagewaarde. Wij zijn in het leven geroepen om dergelijke kratten te verzamelen en kosteneffectief als bulk te retourneren naar de destijds betreffende veilingen.

Openingstijden

Ma t/m vr
06:00 - 13:00 uur
Zaterdag
Gesloten
Zon- en feestdagen
Gesloten
Food Center Amsterdam

Locatie

Hier vind je ons

Bezoekadres

Food Center Amsterdam

Jan van Galenstraat 4

Centrale Groothandelsmarkt 167

1051 KM Amsterdam


Bekijk hier alle adresgegevens